U zoekt werk in de bouwsector

De bouwsector is een ruim begrip. U mag niet enkel aan burgelijke en utiliteitsbouw (de bouw van woningen, appartementen, kantoren en bedrijfsgebouwen) denken. Ook grond-, weg- en waterbouw, installatiebedrijven (elektrische installaties, verwarming en dergelijke), afwerkbedrijven (zoals schilders en stukadoors) behoren tot de bouwsector. En dienstverlenende bedrijven, zoals architectenbureaus en projectontwikkelaars, zijn actief in de bouwsector. Wist u dat de bouwsector in Vlaanderen 106.548 arbeiders in 18.593 bedrijven (cijfers uit 2011) telt?
 

Voordelen van werken in de bouw

Veel werknemers in de bouwsector kunnen vaak buiten werken. Zeker in de zomer is dit een pluspunt. De vakantieregeling houdt ook rekening met de seizoenen. Specifieke arbeidsregelingen zijn soms ook van toepassing: rustdagen, inkomen bij tijdelijke werkloosheid (bijvoorbeeld vriesweer), voordelige lening van uw huis … En de bouwsector heeft in vergelijking met andere sectoren een hoog uurloon en diverse financiële stimulansen zoals getrouwheidszegels, weerverletzegelsmobiliteitsvergoeding ..

Wie in de bouw werkt, heeft ook steeds een grote voldoening van het resultaat van zijn noeste arbeid. Uit diepe putten rijzen woningen en bedrijfsgebouwen op die er voor tientallen blijven staan. Bovendien is er heel veel variatie in de jobinhoud: geen enkele dag is hetzelfde. Nieuwe materialen en technieken worden voortdurend ontwikkeld. Onvoorziene problemen moeten opgelost worden.
 

Bouwjobs.be helpt u aan een job in de bouw

Op deze website vindt u de beste vacatures in de bouwsector. Op een andere vacaturesite staan honderden jobs die helemaal niet relevant zijn voor iemand die op zoek is naar een vacature in de bouw. Op Bouwjob.be staan enkel jobs in de bouw.

De eenvoudige zoekmotor bovenaan de pagina toont u snel en overzichtelijk de vacatures die voor u van toepassing zijn. Een job in de bouwsector heeft u zò gevonden.

Dagelijks op de hoogte blijven van nieuwe vacatures die voldoen aan uw zoekopdracht? Vul dan onderaan uw e-mailadres in en ontvang elke nieuwe vacature in uw mailbox!

Bent u actief op Facebook, dan moet u beslist het Facebook-account van Bouwjobs volgen. Ook daar verschijnen de nieuwste vacatures op en tips om te solliciteren of werk te vinden in de bouwsector. En, wie weet, fluistert een klein blauw vogeltje wel uw volgende jobuitdaging in het oor.