Maak van een bouwbeurs een jobbeurs

17 januari 2013  Geschreven door Jasper Rotsaert
Informeer jouw vrienden of collega's van dit artikel:

Maak van een bouwbeurs een jobbeurs

De meeste mensen bezoeken een bouwbeurs omdat ze (ver)bouwplannen koesteren. De meeste bedrijven hopen nieuwe klanten te vinden op een bouwbeurs. Ook voor het vinden van een job, of voor het aantrekken van geïnteresseerde medewerkers biedt een bouwbeurs mogelijkheden.

Bouwbeurs

 

U bent werkzoekende

U wil in de bouwsector werken omdat u al een diploma en/of ervaring hebt opgedaan in de bouw, maar u weet niet goed waar te beginnen. U vindt het immers belangrijk dat het bedrijf waar u aan de slag gaat de juiste uitstraling heeft en er een aangename werksfeer hangt. Ga eens langs op een bouwbeurs en neem wat kopietjes van uw cv mee.

Natuurlijk zal u geen personeelsverantwoordelijke te spreken krijgen op de beursstand, maar wel potentiële collega's. Zij zouden u al meteen kunnen doorverwijzen naar de juiste persoon of u 'insider information' bezorgen over een openstaande vacature. Relevante informatie die u slaagkansen doen toenemen. Let wel op dat u die toekomstige collega's niet te veel stoort. Zij staan daar vooral om nieuwe klanten te overtuigen, maar het is niet altijd even druk op een beurs. Probeer net op die momenten mensen aan te spreken. 

Meteen ontdekt u op de beurs ook waar het bedrijf in uitblinkt. Uw interesse in het bedrijf en de producten of realisaties zal zeker van pas komen in het sollicitatiegesprek.

Bekijk een overzicht van bouwbeurzen in Vlaanderen.

 

U bent werkgever

Er worden redelijk wat centen uitgegeven aan de aanwezigheid op een bouwbeurs. Bedenk dat veel van de passanten misschien wel over de kwaliteiten of ervaring beschikken om uw openstaande vacatures in te vullen. En zijn zij het niet zelf, dan hebben ze wel kinderen, vrienden of familie die wel geïnteresseerd kunnen zijn.

Het is daarom geen slecht idee om op uw beursstand een overzicht te hebben van alle openstaande vacatures en eventueel een jobfolder.

Dat u op de beurs duidelijk maakt dat u bijkomende krachten zoekt, kan ook positief werken op potentiële klanten. "Ah, daar gaan de zaken goed", denken ze, "en dat kan niet zonder reden zijn". Het is echter een zwaard dat aan twee kanten snijdt, want meteen kan de twijfel ontstaan of uw bedrijf bijkomende opdrachten wel aankan binnen een redelijke termijn, aangezien er een personeelstekort is.

Natuurlijk is een bouwbeurs geen jobbeurs en ligt de klemtoon van uw beursaanwezigheid niet op het invullen van openstaande vacatures, maar het kan wel een mooi neveneffect zijn.

Vacatures in de bouw invullen vraagt een andere aanpak, bijvoorbeeld het publiceren van een vacature op een gespecialiseerde jobsite in de bouwsector.

Informeer jouw vrienden of collega's van dit artikel:

Reageer op dit artikel