Zoveel jonge werklozen en toch vinden bedrijven moeilijk medewerkers

3 januari 2013  Geschreven door Jasper Rotsaert
Informeer jouw vrienden of collega's van dit artikel:
jongere zoekt werk

Zoveel jonge werklozen en toch vinden bedrijven moeilijk medewerkers

Ongeveer 75 miljoen jongeren in de wereld zitten zonder werk en nog eens dubbel zoveel werken minder dan ze willen. Tegelijkertijd klaagt één op drie bedrijven dat ze moeite hebben om goede werknemers te vinden. Hoe kan dat?

Ook in België krijgt de jeugdwerkloosheid stilaan angstwekkende proporties. Werkloosheidspercentages bij jongeren liggen in sommige Europese landen boven de 25%. In Griekenland en Spanje zitten straks 60% van de jonger dan 24-jarigen zonder werk. Hoe is het echter mogelijk dat er zoveel jongeren — vaak met een diploma hoger onderwijs op zak — werkloos zijn terwijl bedrijven geen geschikte werknemers vinden?

Volgens een studie van McKinsey bij werkgevers in 9 landen denkt slechts 43% van de bedrijven dat ze de mensen die ze zoeken op de arbeidsmarkt kunnen vinden. Eén van de redenen is dat het onderwijs en de bedrijfswereld nog steeds in verschillende werelden leven. Het dichter bij elkaar brengen van beide, is dan ook een deel van de oplossing.

Eén manier is via beroepsopleidingen, maar de reputatie en aantrekkingskracht van beroepsscholen – behalve in Duitssprekende landen – blijft in de meeste landen laag. Nochtans mag een goede stielman heel trots op zijn werk zijn.

Internationale voorbeelden van hoe we beroepsopleidingen kunnen opwaarderen:

  • Zuid-Korea subsidieert zogenaamde ‘Meister’-scholen om nieuwe generaties van loodgieters en machineoperatoren op te leiden. Men noemt de studenten “jonge meisters”: een poging om een punt te zetten achter de verregaande nationale obsessie met academische prestaties.
  • Het Zuid-Afrikaanse onderwijsinitiatief ‘Go for Gold’ is een partnerschap tussen de overheid en de ‘NMC Construction Group’, dat veelbelovende schoolkinderen identificeert en hen kans geeft op een beroepsopleiding, een jaar werkervaring en een mogelijke beurs.
Informeer jouw vrienden of collega's van dit artikel:

Reageer op dit artikel