Studentenjobs

Enkele maanden voor het groot verlof begint doorgaans de zoektocht naar een studentenjob. Ook de bouwsector maakt gebruik van jobstudenten.

Nu dien je er als jobstudent wel rekening mee te houden dat de bouwsector zijn jaarlijks bouwverlof in juli houdt. Wanneer die bouwvakantie exact begint en wanneer het gedaan is, hangt af van de regio. Sommige bouwbedrijven hebben zelfs nog extra snipperdagen.

Op bouwjobs.be kunt u alvast de bouwkalender 2013 consulteren, hierop kunt u het jaarlijkse bouwverlof per regio en een overzicht van de verplichte rust-en feestdagen in een schematisch overzicht terugvinden.

Sommige bouwbedrijven wijken af van deze aanbeveling, aangezien het wettelijk niet verplicht is om op die dagen een jaarlijkse sluiting te houden. Dit komt vooral voor bij bouwbedrijven in de wegeniswerken, die tijdens het groot verlof kunnen profiteren van een verminderd woon- werkverkeer.

50 dagen per kalenderjaar

Wordt je studentenjob de aanloop naar een job in de bouw? Schrijf je alvast in op de nieuwsbrief van Bouwjobs.be. Zo krijg je sollicitatietips en een overzicht van de beste vacatures in de bouwsector.