eerste-hulp-bij-ontslag.jpg

Ontslag

Het kan de besten overkomen en zeker in woelige tijden, waar degenen met het minste ervaring het meestal verkorven hebben.

Nu dient u snel enkele administratieve zaken regelen. Op die manier kunt u tijdig een werkloosheidsuitkering bekomen, zodat uw inkomen niet onderbroken wordt. Nadat u deze zaken geregeld hebt, kunt u een nieuwe toekomst starten. Een job in de bouw biedt hierbij nog steeds perspectieven. Staat uw droomjob momenteel nog niet op bouwjobs.be, stel dan een jobalert in, zodat u automatisch op de hoogte wordt gesteld van nieuwe kansen.

 

logovdabkleur.jpg

Stap 1: schrijf u in bij de VDAB

U kunt zich online inschrijven bij de VDAB of of telefonisch op het gratis nummer 0800 30 700 (elke werkdag van 8 tot 19 uur). Of u kunt ter plaatse naar de vdab werkwinkel in uw regio stappen.

werkloosheidsuitkering.JPG

Stap 2: vraag een werkloosheidsuitkering aan

Stap zo snel mogelijk met uw inschrijvingsbewijs naar uw uitbetalingsinstelling (vakbond of de Hulpkas) en vraag een werkloosheidsuitkering aan. Dit is een uitkering die u krijgt als u een tijd in loondienst gewerkt hebt. U hoeft niet te wachten tot u alle vereiste documenten hebt (bijvoorbeeld uw C4).

outplacement.jpg

Stap 3: check of u outplacement moet volgen

Outplacement houdt in dat u wordt begeleid bij het zoeken naar werk. In bepaalde gevallen, bent u verplicht om outplacement te volgen als u een uitkering wil ontvangen. Namelijk:

  • Als u ouder bent dan 45 en meer dan 1 jaar bij uw werkgever werkte. Normaal gezien moet uw werkgever deze outplacement voor u aanvragen. Doet hij dit niet, dan is het aan u om dit regelen. Op de RVA-site (Tewerkstelling > Outplacement > Infoblad werknemers) leest u wat u precies moet doen.
  • Als uw werkgever een tewerkstellingscel opricht na een collectief ontslag. De tewerkstellingscel zal outplacement voorzien. Het is aan u om u in te schrijven in de tewerkstellingscel. Meer info over uw rechten en plichten vindt u op de RVA-site (Tewerkstelling > Herstructurering > Infobladen werknemers).
nieuwejobs.jpg

Stap 4: start met uw zoektocht naar werk

Wij wensen u alvast heel veel succes met het zoeken naar een nieuwe uitdaging. Neem alvast geregeld een kijkje op onze website bouwjobs.be en geef zeker en vast een Job Alert in, zodat u op de hoogte gehouden wordt van nieuwe vacatures, zodat u alvast geen kansen onbenut laat.