6 signalen geven aan dat je van job moet veranderen

career-change-ahead.jpg

We nemen even de tijd om je carrière te evalueren: ben je momenteel tevreden met je huidige positie ? Heb je ambitie om hogerop te klimmen ? Wil je een volledig nieuwe weg inslaan ? 6 signalen geven aan dat je klaar bent voor een nieuwe uitdaging.

1. Je job interesseert je niet (meer)

Je werkt strikt je verplichte uren en geen seconde langer. Je neemt zelf geen initiatief. Aan het einde van het weekend zakt de moed je terug in de schoenen en 's ochtends sleep je je naar het werk. Klinkt dat bekend? Dan wordt het hoog tijd om een nieuwe uitdaging te zoeken.

2. Je leert niets nieuws bij

Je krijgt bij je huidige werkgever geen mogelijkheden om verder te groeien. Het is al jaren geleden dat je nog een opleiding kon volgen en het ziet er ook niet naar uit dat je binnenkort je horizonten zal kunnen verruimen. Tijd om de sprong naar iets nieuws te maken ?

3. Je bent zelf veranderd

Mensen veranderen. Ze krijgen kinderen, stellen hun ambities bij, ontwikkelen andere interessesferen.. Het bedrijf waar je werkt was misschien een perfecte match toen je er op je 25ste aan de slag ging, maar ondertussen kan je de bedrijfscultuur al lang ontgroeid zijn.

4. Je verdient niet genoeg

Uit de salarisenquête van vacature.com blijkt: één Belg op twee vindt dat hij te weinig verdient. En met de loonstop die momenteel van kracht is, is er waarschijnlijk beperkte ruimte voor opslag in je huidige organisatie. Wie meer wil verdienen zal dus eens aan de overkant moeten gaan loeren.

5. Je loopt over van de stress

Een beetje gezonde stress zo nu en dan is absoluut geen slechte zaak. Als je elke dag op eieren loopt of op het randje van uitbarsten staat, is er wel een probleem.

6. Je zit op een zinkend schip

Gaat het niet goed in je bedrijf? Vermoed je dat er binnenkort wel eens een definitieve sluiting zou kunnen volgen? Vermijd een carrière-apocalyps en ga nu al op zoek naar iets nieuws. Want ooit wordt de stoel van onder je vandaan gehaald en dan is het misschien al te laat voor een plan B.

changingjobs.jpg